Που θα βγω απόψε?

Αυτή η σελίδα είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει στο μέσο Θεσσαλονικιό/Θεσσαλονικιά και τουρίστα της πόλης, τη δυνατότητα να γνωρίζει όλες τις επιλογές που έχει για μια επιτυχημένη έξοδο στην πόλη!

Πάμε για καφέ?
Οι επιλογές για καφέ, σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, είναι αμέτρητες. Η πόλη του 'χαλαρά' και των καρντάσηδων, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από καφετέριες, ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς.

Ο Φοιτητικός Καφές
Τα μέρη γύρω από το πανεπιστήμιο είναι η πρώτη επιλογή για καφέ για έναν φοιτητή. Η Μελενίκου και κατ' επέκταση η πλατεία Ναυαρίνου είναι ο παράδεισος κάθε φοιτητή, με λογικές τιμές και όμορφο κόσμο.

Ο Εναλλακτικός καφές
Ο πιο..ιντελεκτουάλ, θα πιει τον καφέ του σε καφενία-καφετέριες (βλέπε Καφεναί, η Πρίγκιπος). Είναι μέρη που λειτουργούσαν ως καφενία, μέχρι τη στιγμή που οι ιντελεκτουάλ έκαναν ντου :P

Ο Κλασικός Καφές
Ο κλασικός Θεσσαλονικιός, θα ξυπνήσει και θα κατέβει στο Social και κυρίως στην παραλία για να πιει τον καφέ του χαζεύοντας τον κόσμο. Καφέ όπως το Flo Cafe, το Baraza, το Dante, το Castello, το Ernest κα. είναι must.

Ο τρέντυ Καφές
Ο τρέντις, θα πάει Κρήνη για καφέ. Θα ντυθεί, θα στολιστεί και θα κατευθυνθεί προς παραλία Καλαμαριάς. Εναλλακτικά, αν δεν έχει χρόνο ή μεταφορικό μέσο για να βγει εκτός πόλης, θα πάει στο Soho ή στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο ψαγμένος Καφές
Εκείνος/εκείνη που θέλει να πιει έναν καφέ διαφορετικό από τους άλλους, θα πάει Ζεύξιδος. Έχει άλλο χρώμα και άλλο αέρα. Αν και τελευταία, πνίγεται στον κόσμο, και πάλι μπορείς να δεις τη διαφορά της γειτονιάς από οποιαδήποτε άλλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Pasta Flora Darling.Πάμε για μπύρα?
Όπως και είναι αναμενόμενο, η πόλη προσφέρει πολλές επιλογές και για μπύρα στους κατοίκους της  καθώς και στους επισκέπτες της. 

Η φοιτητική μπύρα
Ο φοιτητής, όπως είναι λογικό, ψάχνει το όμορφο περιβάλλον, σε συνδυασμό με την καλή μπύρα σε καλή τιμή. Δύο λέξεις: Μπούμπα Μάρα! Στα λαδάδικα, εδώ και λίγους μήνες, λειτουργεί μια μπυραρία με κάνουλα! Όλα τα υπόλοιπα, τα αφήνουμε να τα ανακαλύψετε! Ακόμη, πολλές καλές μπυραρίες μπορεί να βρει κάποιος στο Μπιτ Μπαζάρ, όπως το Φλώρο και το Λάϊο.

Η εναλλακτική μπύρα
Εκείνος που θέλει πολλές επιλογές, σίγουρα θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τη Βαλαωρίτου. Αμέτρητες μπυραρίες στη σειρά, για κάθε γούστο, με διαφορετική μουσική και με τεράστια ποικιλία από μπύρες. Όταν αρχίζει να ανοίγει ο καιρός, είναι σαν μια μεγάλη γιορτή, με τη μουσική από όλες τις μπυραρίες να ενώνεται σε μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων, γεύσεων και ποτών.

Η κλασική μπύρα
Το Beer Saloon (πρώην Beer Academy) θεωρείται από πολλούς η κλασική επιλογή για μεγάλη ποικιλία από μπύρες σε συνδυασμό με το καλό φαγητό. Εναλλακτικά, Extrablatt και το Κουρδιστό Γουρούνι από τις κλασικές επιλογές επίσης.

Η τρέντυ μπύρα
Ο τρέντις, δε θα πιει μπύρα, θα πιει smoothies :PP Αν παρόλα αυτά πιει μπύρα, θα την πιει στο Beer Station στην Αρετσού.

H ψαγμένη μπύρα
Εκείνος όμως που απαιτεί και στην μπύρα το καλύτερο, δεν έχει παρά να κατευθυνθεί σε κάποια τσέχικη μπυραρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη Σβώλου το  LOKAL. Για κάτι σίγουρα διαφορετικό, το BeerStore στην Καλαποθάκη, που λειτουργεί ως μπυραρία-κάβα με άπαιχτες μπύρες. 

Για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις μπυραρίες της πόλης, επισκεφθείτε http://beeraries.blogspot.com/

Πάμε για ποτό/clubbing?

Αυτός που θέλει να διασκεδάσει και να περάσει καλά στην πόλη, μπορεί να μείνει ήσυχος ότι θα βρει το μέρος που ψάχνει και για τη βραδινή του διασκέδαση. Είτε ψάχνει απλά για ένα χαλαρό ποτό, είτε για ένα μέρος για τρελό clubbing και χορό μέχρι πρωίας, σίγουρα θα μείνει ευχαριστημένος από τις επιλογές της πόλης. 

Η φοιτητική έξοδος
Οι φοιτητές γενικότερα, διχάζονται ως προς τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Κάποιες επιλογές που ίσως καλύψει τη μερίδα του λέοντος είναι το Silver Dollar, το Block 33 και το Hotel. 

Η εναλλακτική έξοδος
Για μια εναλλακτική έξοδο, προτιμήστε μαγαζιά όπως το ΕightBall ή το Principal (για συναυλίες πιο πολύ).

Η κλασική έξοδος
Ο κλασικός σαλονικιός, αφού σημαιοστολιστεί, θα κατευθυνθεί είτε προς ένα ελληνάδικο,  είτε σε κάποιο συναυλιακό χώρο όπως ο Μύλος, το FIX ή κάποιο μπουζουκομάγαζο, είτε τέλος σε clubs όπως το Boutique.

Η τρέντυ έξοδος
Clubs όπως το LIDO, το Hotel, το Remvi ή και το Vogue, συγκεντρώνουν κατά πλειοψηφία ανθρώπους που αγαπούν το ξενύχτι και την διασκέδαση. Παίζουν κυρίως mainstream και dance τραγούδια και υπάρχουν πολλοί Dj's, έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να περάσεις  μια αξέχαστη βραδιά!

Η ψαγμένη έξοδος
Τέλος, εκείνος που θέλει να δει ή να ακούσει κάτι διαφορετικό, επιλέγει το Art House ή το Malt' n' Jazz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...