Μια ημέρα στη Θεσσαλονίκη!

Αυτό το μίνι αφιέρωμα, αφορά εξ ολοκλήρου εκείνους που επισκέπτονται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη ή εκείνους που δεν έχουν μπει στη διαδικασία να την εκτιμήσουν αν και την επισκέπτονται συχνά.
24 ώρες Θεσσαλονίκη!
Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ξεκινά με ένα γευστικό πρωινό, και τι καλύτερο από μια μπουγάτσα.


Αφού πάρουμε δυνάμεις, ξεκινά το πολιτιστικό tour της πόλης από τον Άγιο Δημήτριο και τις κατακόμβες. 

Συνεχίζουμε προχωρώντας προς την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) και την Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα).
Κατεβαίνοντας τη Ναυαρίνου, την κάθετη οδό μπροστά από την Καμάρα, κάνουμε μια στάση στα όμορφα μαγαζάκια με ρούχα και κοσμήματα. Στο τέλος του δρόμου, στέκει μεγαλόπρεπος ο Λευκός Πύργος, το κόσμημα της πόλης.

Μετά την ξενάγηση, είναι ώρα για καφεδάκι με θέα παραλία και οι συνθήκες επιβάλλουν φραπέ.

Αφού δροσιστούμε, συνεχίζουμε τη βόλτα στην πόλη με την πολιτιστική γραμμή του δήμου για να ανακαλύψουμε τις κρυφές γωνιές της πόλης. Με πολύ συχνά δρομολόγια, με ξεναγό στα ελληνικά και αγγλικά, η βόλτα στην Άνω Πόλη γίνεται αξέχαστη. Σε όποια στάση κι αν κατεβείτε, θα έχετε να δείτε και κάτι ξεχωριστό από την ομορφιά της πόλης. Γεύμα στα ταβερνάκια της Άνω Πόλης, προτού συνεχίσω την απογευματινή μου βόλτα.

Κατηφορίζω, αφού χορτάσω την πείνα μου και εδώ έχω να διαλέξω ανάμεσα σε πολλές επιλογές.Είτε διαλέγω να πάω για ψώνια σε Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Ερμού, είτε να επισκεφτώ κάποιο από τα πολλά μουσεία της πόλης, όπως το αρχαιολογικό, είτε τέλος να παρακολουθήσω κάποιο από τα πολλά θεάματα που πραγματοποιούνται αυτή την εποχή στην πόλη για την υποψηφιότητα της ως european youth capital 2014. 

Ότι κι αν διαλέξω, η μέρα μου θα τελειώσει ευχάριστα και η νύχτα μου θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Ξεκινώ με βόλτα στην παραλία, που την ώρα που σουρουπώνει είναι πανέμορφη και γεμάτη από κόσμο και ποδήλατα. Αν βρω θέση, πίνω μια μπύρα σε ένα από τα πλωτά καραβάκια. 


Μετά τη βόλτα μου, περπατάω παραλιακά χαζεύοντας τη θέα και την κίνηση στο δρόμο, μέχρι να φτάσω στην πλατεία Αριστοτέλους, τον πιο όμορφο πεζόδρομο της πόλης. Αν είμαι πεινασμένος- που σε μια πόλη που λατρεύει το φαγητό, πάντα είμαι- κάνω μια στάση στα Λαδάδικα ή στην πλατεία Άθωνος και γεύομαι όσα έχει να μου προσφέρει η βραδινή Θεσσαλονίκη. 


Απαραίτητη συντροφιά μια μπύρα και εύκολα βρίσκω το δρόμο μου για τη Βαλαωρίτου, το νέο στέκι στην πόλη. Είτε έχω όρεξη για ξενύχτι, είτε για χαλαρό ποτάκι, η Βαλαωρίτου μπορεί να μου προσφέρει ότι χρειάζομαι για να κλείσει η ημέρα μου στην όμορφη πόλη του Θερμαϊκού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...