Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ανακύκλωση με Τέχνη. Μην το πετάς.

Έργα γλυπτικής από υλικά ανακύκλωσης του Γιώργου Τσάρα, καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (έργα δικά του και των σπουδαστών του στο Εργαστήριο Γλυπτικής, ορισμένα από τα οποία θα κατασκευάζονται επιτόπου στη διάρκεια της έκθεσης).
Πολλά από αυτά πρόκειται να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης .

Ο γλύπτης Γιώργος Κοσμίδης θα παρουσιάσει γλυπτά και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά σε μια σειρά μαθημάτων για ενήλικες.
Σημειώνεται πως σημαντικό τμήμα της έκθεσης θα αποτελεί η εφαρμογή ανακυκλώσιμων υλικών και οικολογικών προϊόντων βιομηχανικού σχεδιασμού (Design) όπως έπιπλα, βιβλιοθήκες, σκαμνιά, τσάντες, μικροαντικείμενα, κοσμήματα, προϊόντα με οικολογική και κοινωνική ευαισθησία (fair traded), με έξυπνο σχέδιο και χαμηλές τιμές (συνεργασία με επαγγελματίες).
Η έκθεση θα αναπτύσσεται και θα εμπλουτίζεται με έργα που θα παράγονται από τα εργαστήρια εφαρμογών, ενώ προβλέπονται συζητήσεις και ημερίδες (συνεργασία με τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο).
Προγραμματίζεται επίσης παρουσίαση γλυπτών του ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Θόδωρου Παπαγιάννη, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από υλικά δεύτερης χρήσης.
Η  έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου.
Όπως και σε προηγούμενες εκθέσεις θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια.
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγ. Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 247111 +30 2310 991610
Fax: +30 2310 991610
e-mail: teloglion@auth.gr
 www.tf.auth.gr/teloglion 
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00 – 14.00
Τετάρτη: 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 18.00
Δευτέρα: κλειστά
Γενική είσοδος: 5 ευρώ.
Η ελεύθερη είσοδος ισχύει για όλους τους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο, η πλήρης ατέλεια ισχύει επίσης για τους ανέργους, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ μειωμένο κατά 50% είναι το αντίτιμο για τους νέους μέχρι 32 ετών.
Στην έκθεση συμμετέχει η ArtEco Band, η οποια και θα εκθέσει ανακυκλωμένα μουσικά όργανα, φτιαγμένα σχεδόν εξ ολοκλήρου από χρησιμοποιημένα χαρτιά και υφάσματα, ζωγραφισμένα και σχεδιασμένα με καλλιτεχνική διάθεση και ύφος.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ArtEco Band.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...