Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ποδηλατόδρομος στην Τούμπα!

Την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου των ποδηλατοδρόμων, μήκους 12 χλμ., και στην περιοχή της Τούμπας μελετά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, εκκρεμεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παλαιότερο αίτημα του δήμου για επέκταση του δικτύου κατά 6,2 χιλιόμετρα σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ο δήμος πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό ύψους 20.500 ευρώ για την ανάθεση μελέτης επέκτασης του ποδηλατόδρομου στην Τούμπα. Η μοναδική «οδηγία» που θα δώσει ο δήμος προς τους επίδοξους μελετητές είναι η αφετηρία να είναι η πρώην αλάνα της Τούμπας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση ενέργειας».


Εν αναμονή της έγκρισης παλαιότερου αιτήματός του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για επέκταση κατά 6,2 χλμ. του ποδηλατόδρομου βρίσκεται ο δήμος. Οι οδοί που είχαν προταθεί προς έγκριση είναι:
- η λεωφόρος Κων. Καραμανλή (από την οδό Βούλγαρη έως την οδό Καυταντζόγλου) μήκους 3,1 χλμ. Προτείνεται ποδηλατόδρομος μονής κατεύθυνσης πλάτους 1,50 μ. και στις δύο πλευρές της οδού
- ο άξονας Αρχαιολογικού μουσείου έως την Κατσιμίδη, μήκους 1,1 χλμ. Προτείνεται ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης στη δεξιά πλευρά της πλάτους 2 μ. με 2,20 μ., ενώ στην Κατσιμίδη από την Κωνσταντινουπόλεως έως τη λεωφόρο Κ. Καραμανλή προτείνεται ποδηλατόδρομος στη δεξιά λωρίδα πλάτους 2,20 μ.
- η οδός Μπότσαρη (από τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου έως τη λεωφόρο Κ. Καραμανλή) μήκους 1,1 χλμ. Προτείνεται ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης στη δεξιά πλευρά της οδού πλάτους 2,20 μ.
- ο άξονας των οδών Βούλγαρη-Μοσχονησίων (από τη Β. Ολγας έως τη λεωφόρο Κ. Καραμανλή) μήκους 0,9 χλμ. Εκεί προτείνεται ποδηλατόδρομος μονής κατεύθυνσης και στις δύο πλευρές της οδού, πλάτους 1,20 μ. με 1,50 μ.

aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...