Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Δωρεάν μαθήματα ελληνο-τουρκικών

Δωρεάν παράλληλα μαθήματα ελληνικών–τουρκικών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη ,από τις 8 έως τις 18 Αυγούστου, Τούρκοι και Έλληνες...

στο πλαίσιο προγράμματος της νεοσύστατης μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΔΙΑΛΟΓΟΣ-Δράσεις γλώσσας και πολιτισμού ενάντια στον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία» με την υποστήριξη του Ικαριακού Κέντρου.

«Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι να έρθουν σε επαφή άνθρωποι από την Ελλάδα και την Τουρκία και, έχοντας ως εργαλείο επικοινωνίας τη γλώσσα, να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και μέσα από τη προσωπική επαφή να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις. Η δράση βασίζεται σε εθελοντική προσφορά γι αυτό και έχουμε απευθύνει πρόσκληση σε έμπειρους καθηγητές τουρκικών ή ελληνικών, εφόσον το επιθυμούν, να βοηθήσουν εθελοντικά στην οργάνωση αυτού του προγράμματος» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο συντονιστής του προγράμματος, καθηγητής ελληνικής, Μιχάλης Καβουριάρης.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στα μαθήματα 10 άτομα από την Ελλάδα και 30 από τη Τουρκία. Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής ) 16.00 -19.00 στο ξενοδοχείο Ολύμπια, το οποίο έχει παραχωρήσει αίθουσες γι αυτό το σκοπό. Θα δημιουργηθούν τάξεις για Τούρκους που μαθαίνουν ελληνικά και για Έλληνες που μαθαίνουν τουρκικά, ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών. Μετά τα μαθήματα οι μαθητές των δύο γλωσσικών ομάδων θα χωρίζονται σε ζευγάρια (ένας τουρκόφωνος – ένας ελληνόφωνος) ή σε ομάδες εργασίας (τουρκόφωνοι και ελληνόφωνοι μαζί) και θα συζητούν για απλά ή πιο πολύπλοκα θέματα που τους ενδιαφέρουν χρησιμοποιώντας στο μισό της συνάντησης ελληνικά και στο άλλο μισό τουρκικά. Στα πλαίσια των μαθημάτων θα οργανωθούν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, συζητήσεις και διαλέξεις με ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και καλλιτέχνες από τις δύο χώρες και από την Κύπρο.

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν με μόνη επιβάρυνση είναι το κόστος εγγραφής (40 ευρώ/άτομο) με το οποίο θα καλυφθούν βασικές ανάγκες και διοικητικά έξοδα (αναλώσιμα, μέρος εισιτηρίων καθηγητών και εθελοντών κλπ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στο τηλέφωνο 2275061140.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...