Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μικρό Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 10-11 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ Μονή Λαζαριστών 2011,το μεγαλύτερο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και το Σεπτέμβριο να φιλοξενεί παραστάσεις, συναυλίες και αφιερώματα με σπουδαία ονόματα της διεθνούς και εγχώριας σκηνής. Δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένο χωρίς εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά. Έτσι η ενότητα ΜΙΚΡΟ φεστιβάλ αποτελεί μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με παραστάσεις και μουσική. Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ίσως το καλύτερο δώρο και ένας συμβολικός τρόπος για να κλείσει το καλοκαίρι.



Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
-Ο Αγησίλαγος, η μουσική παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο

Τι κοινό έχουν ένα πιάτο μία ζεστή σουσαμόσουπα, η δίαιτα του Μάκη του Ιπποπόταμου, η συνταγή ενός Πελεκάνου γιατρού, ένα δέντρο που τραγουδάει, μία Καμήλα με δύο μπικίνι και τα λουστρίνια του Ασβού; Τον κύριο Αγησίλαγο που ένα πρωί απλά ξύπνησε με μαγουλάδες.

Οκτώ ευδιάθετοι μάγειρες με κοινό χαρακτηριστικό τα περιποιημένα τους μουστάκια, αποφάσισαν μαζί με έναν καλοντυμένο σερβιτόρο, να αφήσουν τις κουτάλες, τις κατσαρόλες και τα τραπεζομάντιλα και να ασχοληθούν για λίγο με την μουσική.

Αφορμή, η ασυγκράτητη επιθυμία τους να διηγηθούν και να τραγουδήσουν όλοι μαζί την περιπέτεια του Κυρίου Αγησίλαγου, ενός διάσημου συναδέλφου τους από το μακρινό δάσος της Βουλώνης. Εν συντομία ο Κύριος Αγησίλαγος ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και νομίζοντας πως για αυτό φταίει η διατροφή του αποφάσισε να την αλλάξει , μπαίνοντας έτσι σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος, όπως ο ίδιος νόμιζε.. Κίνησε λοιπόν και πάει, ψάχνει ψάχνει τι να φάει … όπως λέει και η ιστορία!

Ο Αγησίλαγος είναι το δεύτερο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ με ήρωα αυτή τη φορά ένα Λαγό, τον Κύριο Αγησίλαγο. Το Cd της μουσικής κυκλοφόρησε το 2007 από τη Sony bmg Music ενώ η έντυπη μορφή του από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός

Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος 
Γιουκαλίλι: Δημήτρης Μπασλάμ 
Τσέλο: Τάσος Μισυρλής
Τρομπόνι: Γιάννης Μαρίνος 
Φαγκότο: Χρήστος Παππάς
Τρομπέτα: Γιώργος Αβραμίδης
Κιθάρα: Θανάσης Dzingovic
Κρουστά: Edi Spaapen
Μαντολίνο, Μπάντο: Σπύρος Χατζκωνσταντίνου
Video: Γιάννης Πειραλής
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

-Παρουσίαση του παραμυθιού της Εύας Ιεροπούλου, Το μικρό σπίτι της Νίνας, με το συγκρότημα Family Sound Machine

“Μυρμηγκοφάγοι που κυνηγούν άτακτα μυρμηγκάκια, βραζιλιάνες τίγρεις που τρελαίνονται για καφέ και δύο ελέφαντες, πραγκόσμιοι πρωταθλητές χορού. Μα πώς γίνεται όλοι αυτοί να χωρέσουν στο σπιτάκι της Νίνας, που είναι τόσο, μα τόσο, μικρό;”

Μια πρωτότυπη παρουσίαση από το μουσικοθεατρικό συγκρότημα Family Sound Machine που το αποτελούν οι: Νίκη Μπραβάκη - βιολί, Νεφέλη Μπραβάκη - μελόντικα, Κώστας Μπραβάκης - κιθάρα και Εύα Ιεροπούλου βιολοντσέλο.

- “Χοροί του Ανέμου” μια μουσική παράσταση με το συγκρότημα ΕΝCARDIA

Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα, νταούλια… μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των Ελλήνων της κάτω Ιταλίας, οι μουσικοί και οι χορεύτριες των encardia παρασύρουν τους θεατές στα βήματα ίσως του πιο εκρηκτικού χορού της Μεσογείου: της tarantella pizzica pizzica! Μία παράσταση ταξίδι για τους μεγάλους και γιορτή για τα παιδιά!!

Οι encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα με επτά χρόνια ζωής και περισσότερες από τριακόσιες πενήντα ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Αλγερία και Γαλλία. Έχουν εκδώσει πέντε δίσκους μέχρι σήμερα και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο για τη δισκογραφία αλλά και για την ιδιαίτερα θετική και θερμή απήχηση που έχουν στο παιδικό κοινό. Έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωϊταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, E. Castagna, Cinzia Villani, Enza Pagliara, τα συγκροτήματα ghetonia, malalingua κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Αργύρης Μπακιρτζής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Ξυδάκης, Χρίστος Τσιαμούλης, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων κ.α.

Ώρα Έναρξης 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για τα παιδιά,
3 € για τους μεγάλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...