Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γιορτή Κρασιού στη Θεσσαλονίκη!

Γιορτή Κρασιού στη Θεσσαλονίκη, που αυτό το Σαββατοκύριακο όπως φαίνεται , οι ευτυχείς Σαλονικείς θα πνιγούν από το ποτό! Για όγδοη χρονιά, η γιορτή του κρασιού θα πραγματοποιηθεί στην προβλήτα 1 στο λιμάνι και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες με σημαντικότερη ότι θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στα σπίτια τους με πολλά μπουκάλια κρασί, αρκεί να είναι και λίγο...τυχεροί! 


Το μόνο που πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να κερδίσουν μπουκάλια κρασί είναι να συμμετέχουν στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας και στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Ο διαγωνισμός διαρκεί από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 και οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν, κρίνοντας ποιο κρασί προτιμούν από όσα δοκίμασαν.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού ουσιαστικά μοιάζει με αυτό της τυφλόμυγας με τη διαφορά ότι δεν δένονται τα μάτια του επισκέπτη παρά μόνο θα πρέπει να ξεχωρίσει τί είδους κρασί πίνει πάνω-κάτω και αυτό είναι αρκετό για να κερδίσει μερικά μπουκάλια κρασί των 37 μελών των Οίνων Βορείου Ελλάδος.

Για τους καλούς φίλους του κρασιού, που δεν περιορίζονται στην ωραία ζάλη ή στη μέθη πίνοντας ένα κρασί, αλλά έχουν μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τέσσερις θεματικές ενότητες των φετεινών Βοροινών. Πρόκειται για γευσιγνωσία των Βοροινών Ροζέ και Αφρώδη, τους δρόμους του κρασιού της Βορείου Ελλάδος, το έργο της Πανελλήνιας Ενωσης Οινοχόων που θα κάνει επίδειξη του τρόπου, με τον οποία θα πρέπει να ανοίγεται και να σερβίρεται το κρασί και παρουσίαση και γευστική δοκιμή των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα. Σχετικό σταντ με πληροφορίες για τη γιορτή των Βοροινών υπάρχει στις οδούς Ικτίνου με Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η τιμή ενός καλού κρασιού από τα περισσότερα από τα 37 μέλη της Ενωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος κυμαίνεται γύρω στα 5-10 ευρώ, σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των οινοπαραγωγών, οι οποίοι πάντως, αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν και πιο ακριβά κρασιά που όμως το αξίζουν ποιοτικά και επιπλέον παράγονται σε μικρή ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...