Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πως το να τρακάρεις σου σώζει τη ζωή!

Για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθούν πραγματικά crash tests παρουσία κοινού. Πρόκειται για μια πραγματική προσομοίωση, η οποία θα μπορούσε να πείσει και τους ευτυχώς ελάχιστους ακόμη αντιρρησίες χρήσης ζώνης ασφαλείας. 


Κατά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας, το οποίο ξεκινά στους χώρους του Mediterranean Cosmos από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, κάθε απόγευμα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν test drive σε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα και να ενημερωθούν για την οικονομική οδήγηση. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας, για θέματα πρώτων βοηθειών, για το τι πρέπει να έχει πάντα το φαρμακείο του αυτοκινήτου μας.
Ειδικοί πραγματογνώμονες θα ενημερώνουν το κοινό για το τι πρέπει να κάνουμε έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα και φυσικά η επήρεια του αλκοόλ στο τιμόνι θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης. Για το λόγο αυτό θα διανέμονται δωρεάν αλκοολόμετρα μιας χρήσης, ώστε να μπορεί ο κάθε οδηγός στο σπίτι του να κάνει ένα τεστ, ώστε να διαπιστώσει στα πόσα... ποτηράκια ξεπερνά τα όρια χρήσης αλκοόλ και πότε δε θα πρέπει να οδηγεί.
Ένα πολυσέλιδο έντυπο για την οδική ασφάλεια θα διανέμεται δωρεάν στους επισκέπτες, «αποκαλύπτοντας» όλα τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης. Για τους μικρούς επισκέπτες θα διανέμονται δωρεάν ειδικά καπέλα με αντανακλαστικό υλικό, ώστε να φαίνονται καλύτερα όταν κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες στο δρόμο, καθώς και αντανακλαστικά για τα ποδήλατά τους.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να οδηγήσουν τη νέα σειρά των Volvo, τα οποία είναι εξοπλισμένα με έξυπνα ηλεκτρονικά συστήματα, που μπορούν και φρενάρουν εγκαίρως από μόνα τους, όταν αντιληφθούν ότι υπάρχει πεζός στο δρόμο και η παράσυρση θεωρείται σχεδόν σίγουρη.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Οκτωβρίου, όταν θα πραγματοποιηθούν πραγματικά crash tests σε συνεργασία με το γερμανικό οργανισμό DEKRA. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου τρία crash tests θα πραγματοποιηθούν στις 5 το απόγευμα.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, θα γίνουν άλλα τρία crash tests και παράλληλα το Πυροσβεστικό Σώμα θα πραγματοποιήσει πραγματικό απεγκλωβισμό και θα παρουσιάσει ασφαλείς τρόπους κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο.
aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...