Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας: 149 μέρες μετά

Είκοσι μία εβδομάδες και δύο μέρες μετά τη μετατροπή σε πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας, και οι απόψεις σχετικά με το πείραμα εξακολουθούν να διίστανται. Ετσι, υπάρχουν κάποιοι που υπερθεματίζουν, ορισμένοι που αντιδρούν, ενώ αρκετοί τάσσονται σαφώς υπέρ της πεζοδρόμησης, ζητούν όμως συμπληρωματικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την εικόνα του έργου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, διά του αρμόδιου αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, εξακολουθεί να «αγκαλιάζει» το μέτρο και να επιδιώκει επέκταση των πεζοδρομήσεων.
«Σήμερα, περίπου πέντε μήνες μετά την πεζοδρόμηση, όλοι μιλούν πλέον για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εγινε έτσι αποδεκτή μια βασική, προγραμματική μας θέση: ότι θέλουμε να κάνουμε ευρείας κλίμακας πεζοδρομήσεις. Το πείραμα της Αγίας Σοφίας αποδεικνύει ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να αποδεχτεί τέτοια μέτρα», σημειώνει ο κ. Κουράκης.
Προσθέτει, πάντως, ότι πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές ενέργειες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που υπάρχουν στην κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. «Σε συνδυασμό με τη μελέτη που εκπονείται αυτήν τη στιγμή, για το σύνολο του άξονα της Αγίας Σοφίας (από την Αχειροποίητο μέχρι τη λεωφόρο Νίκης), που είναι σε εξέλιξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητήσαμε την επιμήκυνση της πεζοδρόμησης και θα προσπαθήσουμε να τη μονιμοποιήσουμε», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος.
Υπενθυμίζει, εξάλλου, ότι το κόστος της όλης παρέμβασης για το δήμο ήταν μόλις 5.000 ευρώ, όσο δηλαδή κόστισαν τα λουλούδια, καθώς τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν «μούχλιαζαν» στις αποθήκες του δήμου.
«Υπάρχουν προβλήματα, διότι η αστυνόμευση είναι ελλιπής, κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αρνηθούμε, και τα μηχανάκια διέρχονται σχεδόν ανενόχλητα. Πρόβλημα υπάρχει επίσης με τον όγκο των σκουπιδιών. Ετσι, τα απορριμματοφόρα θα πρέπει να διέρχονται συχνότερα, ενώ και οι καταστηματάρχες θα πρέπει να προσέχουν ούτως ώστε να βγάζουν τα σκουπίδια σε ώρα κατά την οποία ξέρουν ότι γίνεται αποκομιδή», καταλήγει ο αντιδήμαρχος.

aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...