Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέες πιάτσες ταξί στην πόλη μας

Με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την εξάλειψη του φαινομένου του «σαλιγκαριού» στις πιάτσες των ταξί, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε , τη δημιουργία οκτώ νέων χώρων στάθμευσης και την επέκταση άλλων τριών από τις ήδη υφιστάμενες απελευθερώνοντας στο κέντρο της πόλης και άλλες περιοχές, συνολικά 62 θέσεις προσωρινής στάθμευσης για τα ταξί.

«Η Διοίκηση που ανταποκρίθηκε στο αίτημα ιδιοκτητών ταξί για επιπλέον χώρους στάθμευσης περιμένει από εκείνους να τιμήσουν τη δέσμευση την οποία αναλαμβάνουν και να σταθμεύουν μόνο στους χώρους που έχουν παραχωρηθεί γι αυτό το σκοπό. H δημοτική Αρχή, αποδεχόμενη αίτημα των Ιδιοκτητών Ταξί, επέτρεψε κατά παραχώρηση την είσοδο των οχημάτων τους στις λεωφορειολωρίδες έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες του Μετρό.

Οι νέες πιάτσες ταξί:
1. Στην οδό Μητροπόλεως, από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Βενιζέλου, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, για δέκα οχήματα.
2. Στην οδό Βενιζέλου, από τη Λεωφ. Νίκης έως την οδό Μητροπόλεως, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, για δέκα οχήματα.
3. Στην οδό Αγγελάκη, στην πλευρά των άρτιων οικοδομικών αριθμών, έναντι των πολυϊατρείων του Ι.Κ.Α., για τρία οχήματα.
4. Στη οδό Κεραμοπούλου, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, πριν τη συμβολή της με την οδό Αγ. Σοφίας, για πέντε οχήματα.
5. Στην οδό Π. Π. Γερμανού, στην πλευρά των άρτιων οικοδομικών αριθμών, πριν τη συμβολή της με την οδό Εγνατία, για δέκα οχήματα.
6. Στην οδό Εθν. Αμύνης, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, μεταξύ των εισόδων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, για τρία οχήματα.
7. Στην οδό Γ. Βιζυηνού, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, πριν τη συμβολή της με την οδό Κ. Καβάφη, για τέσσερα οχήματα.
8. Στην οδό Δελφών, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, πριν τη συμβολή της με την οδό Κων/πόλεως, για τέσσερα οχήματα.

Οι πιάτσες που επεκτείνονται:
1. Στην οδό Μητροπόλεως, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, έναντι της Μητρόπολης, από δέκα πέντε οχήματα που είναι σήμερα σε δέκα οκτώ οχήματα.
2. Στην οδό Π. Μελά, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, μετά τη συμβολή της με την οδό Δ. Γούναρη, από τέσσερα οχήματα που είναι σήμερα σε έντεκα (11) οχήματα.
3. Στην οδό της Αλ. Παπαναστασίου, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών έμπροσθεν του Νοσοκομείου Θεαγένειο, από δύο οχήματα που είναι σήμερα σε πέντε οχήματα.

Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης για τα ταξί, προκειμένου να γίνει πράξη θα διαβιβαστεί προς έγκριση στην Αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...