Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξτε το δικό σας λαχανόκηπο

Ένας λαχανόκηπος για εσάς. Σας περιμένει. Να τον καλλιεργήσετε και να γεμίσετε το οικογενειακό τραπέζι με τα καλύτερης ποιότητας αγροτικά προιόντα.


Θα το θέλατε αλλά δεν έχετε γη; Δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις; Κάτι λίγα ξέρετε αλλά δεν έχετε ιδέα από βιολογική γεωργία; Κανένα πρόβλημα. Όλα αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο. Διαβάστε τι θα κάνετε για να αποκτήστε τον δικό σας λαχανόκηπο.

Η λύση λοιπόν για εσάς έρχεται από τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη Γεωπονική Σχολή που δημιουργούν σε έκταση του Αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κήπους για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών κηπευτικών.

Οι κήποι αυτοί εκτάσεως 100 τ.μ. ο καθένας, θα ενοικιάζονται σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα τους καλλιεργούν για παραγωγή αγροτικών προϊόντων για οικογενειακή χρήση, με ενοίκιο 120 ευρώ ετησίως και δικαίωμα παραμονής στο αγροτεμάχιο ως τρία (3) έτη..

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες:

  • συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή,
  • εκπαιδευτικά σεμινάρια,
  • νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο,
  • κοινόχρηστους χώροι υγιεινής.

Ανάλογα με τον αριθμό των καλλιεργητών τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα αφορούν τις καλλιεργητικές τεχνικές των κηπευτικών και την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων που θα αφορούν τις αρχές λειτουργίας των λαχανόκηπων του ΑΠΘ θα είναι υποχρεωτική.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310473842, τις ώρες 09:00-14:00 από Δεύτερα έως Παρασκευή.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

  • ηλεκτρονικά στη διεύθυνση picus@auth.gr,
  • τηλεφωνικά στο 2310473842,
  • με φαξ στο 2310473556
  • και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος τις παραπάνω μέρες και ώρες.

Δείτε που βρίσκονται οι κήποι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...