Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

77η ΔΕΘ - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Επίκαιρη όσο ποτέ και με την “Ελλάδα σε Πρώτο Πλάνο” η 77η ΔΕΘ από τις 8-16 Σεπτεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποτελεί πόλο έλξης για όσους αναζητούν, ενόψει του χειμώνα, τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες λύσεις θέρμανσης-ψύξης, ενώ θέλουν να έρθουν σε επαφή με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Επίκεντρο της φετινής ΔΕΘ, την οποία διοργανώνει η HELEXPO, είναι τα θεματικά αφιερώματα ENERGYLAND και DOMISIS, τα οποία ήδη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πάνω από 50 επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι εκθέτες στα συγκεκριμένα αφιερώματα αναμένεται ότι θα υπερβούν τους 100 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πλούτο των εκθεμάτων, των λύσεων και των προϊόντων, που θα παρουσιάσουν και τα οποία εκτός από τη θέρμανση-ψύξη, θα αφορούν στις εναλλακτικές-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά κα), γεωθερμία, pellet, ξύλο, φυσικό αέριο, κουφώματα-δομικά υλικά, οικολογική δόμηση, βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων, θερμομόνωση κτλ.Τα αφιερώματα ENERGYLAND-DOMISIS τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ Χορηγός είναι η εταιρία 3Ds Energy.

ΙΧ και Υγραεριοκίνηση
Κομβικό ρόλο και προσφέροντας πρακτικές και χειροπιαστές λύσεις σ' όσους επιζητούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας του ΙΧ τους είναι και το αφιέρωμα AUTOLAND, που περιλαμβάνει το Ειδικό Σαλόνι, “CAR & GAS”, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες σχετικά με τη χρήση του υγραερίου και των αέριων καυσίμων στα αυτοκίνητα.
Στο αφιέρωμα, “AUTOLAND”, περιλαμβάνεται και το Σαλόνι Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, όπου θα εκτίθενται προς πώληση από σχετικές εταιρίες αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, επαγγελματικά οχήματα, αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και σκάφη. Συνεργάτης της HELEXPO στο AUTOLAND είναι η εταιρία, “Καρανάσιος, Βαρσάμη & Συνεργάτες, Σύμβουλοι Μηχανικοί Ειδικών Τεχνικών Έργων”.

Τα προϊόντα της γης
Σε άμεση συνάρτηση με την ανάγκη για ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής είναι το θεματικό αφιέρωμα, FARMA FAIR, στο οποίο παρουσιάζονται όλες οι σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, καθώς και οι νέες τεχνολογίες στη διαδικασία παραγωγής αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Παράλληλα, οι μικροί φίλοι της ΔΕΘ μπορούν να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια με περιεχόμενο εμπνευσμένο από τις γεωργικές και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητές. Αναλυτικά, στο αφιέρωμα FARMA FAIR θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις προϊόντων και εξοπλισμών για την κτηνοτροφία, φυτική καλλιέργεια, μελισσοκομία, γαλακτοκομία, ελαιοκομία, καλλιέργεια σαλιγκαριών και άλλων σύγχρονων καλλιεργειών και μεθόδων. Ακόμη, θα εκτίθενται αντιπροσωπευτικά ζώα σε φυσικό περιβάλλον από την ελληνική κτηνοτροφία, ενώ παρούσες θα είναι και εταιρίες με προϊόντα και υπηρεσίες για τη σύγχρονη φάρμα.

Τα σπορ και τα video games
Η 77η ΔΕΘ, εκτός από τα καθιερωμένα θεματικά αφιερώματα, εμπλουτίζεται φέτος και με νέα γεγονότα, όπως το αφιέρωμα SPORTSWORLD, το οποίο υλοποιείται, σε συνεργασία με τις εταιρίες CK Agency & Negotiation Know How. Δράσεις, προϊόντα και υπηρεσίες αθλητισμού προβάλλονται στο SPORTSWORLD, το οποίο πλαισιώνεται από τουρνουά mini football και mini basket. Επαγγελματικοί και ερασιτεχνικοί συλλόγοι, ομοσπονδίες, ενώσεις και φορείς διοργάνωσης αθλητικών δράσεων, εταιρίες πώλησης αθλητικών προϊόντων-ειδών αναψυχής, εξειδικευμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επιχειρήσεις παροχής αθλητικών υπηρεσιών-marketing, είναι μεταξύ των εκθετών του SPORTSWORLD, που φιλοδοξεί να προσελκύσει, ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουν και επιδείξεις πολεμικών τεχνών, extreme sports, parkour και ποδηλάτου-skate.

Εκτός από τον κόσμο των σπορ, διοργανώνεται φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά και το E-Gaming, το μεγαλύτερο αφιέρωμα στην ελληνική αγορά για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με Χορηγό τη WIND. Το E-Gaming αποτελεί μία μοναδική διαδραστική έκθεση στην Ελλάδα, όπου λαμβάνουν χώρα διαγωνισμοί στα καλύτερα video-games της χρονιάς, ενώ την όλη εξέλιξη παρακολουθούν και χιλιάδες άτομα δικτυακά.

Εκτός από τα παραπάνω θεματικά αφιερώματα, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ υλοποιούνται και τα αφιερώματα MODA CASA, GLOBAL EXCHANGE, INNOVATION & INVENTIONS, ΕΛΛΑΔΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, STATELAND και MUSIC EVENTS LIVE με συναυλίες δημοφιλών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ο παλμός της ανάπτυξης στην περιφέρεια και της προσπάθειας των επιχειρήσεων να ξεπεράσουν την κρίση με την καινοτομία και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας, «χτυπά» στην 77η ΔΕΘ από τις 8-16 Σεπτεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο θεματικό αφιέρωμα, Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα, Τιμώμενη Περιφέρεια είναι φέτος η Δυτική Μακεδονία, η οποία θα είναι παρούσα στο περίπτερο 16 με πλειάδα επιχειρήσεων και προϊόντων της. Το αφιέρωμα, «Eλλάδα & Επιχειρηματικότητα», στο οποίο «πρωταγωνιστικό» ρόλο διαδραματίζουν οι Περιφέρειες της χώρας και τα Επιμελητήρια δίνει έμφαση στους ακόλουθους άξονες: α) Επιχειρηματικότητα – Τεχνολογία – Καινοτομία και άλλα στοιχεία που δημιουργούν την «Ταυτότητα» κάθε περιοχής, β) Πολιτισμός – Λαϊκές Γιορτές – Παράδοση και γ) Τουρισμός (Υπαίθρου – Θαλάσσιος & Χειμερινός).
Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη Δυτική Μακεδονία, ήδη έχουν «κλείσει» τη συμμετοχή τους στην 77η ΔΕΘ η Περιφέρεια Κρήτης, η Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών, η οποία έρχεται στη ΔΕΘ για 2η συνεχή φορά με τουλάχιστον 50 τοπικές επιχειρήσεις της. Μέχρι την έναρξη της 77ης ΔΕΘ, αναμένεται ότι το συγκεκριμένο αφιέρωμα θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο, καθώς εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από άλλα Επιμελητήρια της χώρας.

Την καινοτομία και την ανάδειξη της εφευρετικότητας και του πάθους, που διακρίνει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια εφαρμογών, αλλά και μεμονωμένα άτομα, θα επιχειρήσει να καταδείξει από την πλευρά του το αφιέρωμα INNOVATION & INVENTIONS. Το αφιέρωμα αυτό απευθύνεται σε ευρεσιτέχνες ή δημιουργούς ρομποτικών κατασκευών απ’ όλη την Ελλάδα και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

MUSIC EVENTS LIVE
Η 77η ΔΕΘ όμως περιλαμβάνει και ατελείωτη διασκέδαση με ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, στο οποίο συμμετέχουν δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες και θα διαρκέσει από τις 11-16 Σεπτεμβρίου. Μόνο με το εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ, στα MUSIC EVENTS Live γνωστά ονόματα από το καλλιτεχνικό στερέωμα θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να διασκεδάζουν καθημερινά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Το πρόγραμμα των σχετικών εκδηλώσεων του MUSIC EVENTS Live είναι το εξής:
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 - Φίλιππος Πλιάτσικας & Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 - Professional Sinnerz – Enola Str8 – My Excuse
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 - Νατάσσα Μποφίλιου
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας , Δημήτρης Σταρόβας ,Σάκης Μπουλάς & Tonino Carotone
Σαββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 – Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Ευανθία Ρεμπούτσικα
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 - Ελευθερία Αρβανιτάκη & Μπάμπης Στόκας

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στο τόξο της πύλης ΧΑΝΘ και ξεκινούν στις 21:30.

Μέγας Χορηγός της 77ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ και Επίσημος Αερομεταφορέας της έκθεσης η Olympic Air.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 8/9/2012
ΛΗΞΗ: 16/9/2012
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ: 10:00-22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 5,00€ Πολύτεκνοι 2,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...