Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

WOMEX 12 THESSALONIKI

Στην τελική ευθεία εισήλθε η διοργάνωση της Διεθνούς Μουσικής Έκθεσης WOMEX-World Music Expo, της μεγαλύτερης θεματικής έκθεσης παγκοσμίως για τις μουσικές του κόσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17-21 Οκτωβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής μουσικής διοργάνωσης, όπου θα εμφανιστούν περισσότερα από 50 συγκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο (βλέπετε αναλυτική λίστα καλλιτεχνών στο τέλος), μία από τις 7 συνολικά σκηνές που ονομάστηκε ειδικά για την περίσταση CLUB GLOBALKAN, θα δώσει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Στόχος αυτής της ειδικά θεματικά διαμορφωμένης σκηνής είναι να αποτελέσει θεσμό, που θα παραμείνει ζωντανός στη Θεσσαλονίκη και τα επόμενα χρόνια, ώστε να αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς και συνάντησης της πλούσιας μουσικής παράδοσης και των νέων μουσικών τάσεων της ευρύτερης περιοχής μας.
Οι καλλιτέχνες και τα μουσικά σχήματα, που επιλέχθηκαν για να εμφανιστούν στη σκηνή CLUB GLOBALKAN είναι οι εξής:
- Μπάμπης Παπαδόπουλος (Greece)
- Boban and Marko Markovic Orchestra (Serbia)
- Café Aman Istanbul (Turkey)
- Divanhana (Bosnia and Herzegovina)
- Gevende (Turkey)
- Kottarashky & The Rain Dogs (Bulgaria)
- Locomondo (Greece)
- Μάρθα Μαυροειδή Τρίο (Greece)
- Shutka Roma Rap (FYR Macedonia)

Στο πλαίσιο όμως της WOMEX 12 θα διοργανωθούν και 2 βραδιές με Dj's. O χώρος που επιλέχθηκε για αυτές τις μεταμεσονύκτιες βραδιές clubbing, που θα ξεκινούν έπειτα από τα βραδινά κονσέρτα είναι το γνωστό στους Θεσσαλονικείς Kitchen Bar, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του λιμανιού της πόλης. Το διήμερο αυτό WOMEX Dj SUMMIT, όπως και οι υπόλοιπες συναυλίες, θα είναι ανοιχτές στο κοινό με χαμηλό εισιτήριο.
Για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου έχουν επιλεγεί να εμφανισθούν οι Dj Cayetano (Ελλάδα), Dj Spery (Ελλάδα) και Killo Killo(Σερβία), ενώ για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου οι Dj A Tribe Called Red (Καναδάς), Gypsy Box (Μεξικό/ Ισπανία) και Hugo Mendez &Frankie Francis a.k.a Sofrito (Μ. Βρετανία & Γαλλία).

Στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 2.500 συμμετέχοντες από 98 χώρες, 300 καλλιτέχνες, ισάριθμοι δημοσιογράφοι και χιλιάδες επισκέπτες.
Η πραγματοποίηση της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς για πρώτη φορά η μεγάλη αυτή διοργάνωση φιλοξενείται σε πόλη της περιοχής, τοποθετώντας τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Η διοργάνωση της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη – η 18η στη σειρά -  είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του 2012 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Διοργανώνεται από τη HELEXPO, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία της εταιρίας παραγωγής «GAIA LIVE» και με Μέγα Χορηγό τον ΟΠΑΠ. Η πραγματοποίηση της είναι ενταγμένη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Τ «Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που για το 2012 έχει στρέψει το βλέμμα στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ταυτότητα της WOMEX 12 Thessaloniki
Το κοινό, στο οποίο απευθύνεται η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, είτε πρόκειται για επαγγελματίες είτε για θεατές, είναι ένα εναλλακτικό κοινό που αγαπά τη μουσική, ενώ ενδιαφέρεται για το τοπικό στοιχείο και τα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, που φιλοξενεί την έκθεση. Με την ευκαιρία της WOMEX 12 χιλιάδες επισκέπτες θα γνωρίσουν την Θεσσαλονίκη, τους μουσικούς, τους δημιουργούς, τα μνημεία, τις γεύσεις και τους ανθρώπους της, καθώς και την ελληνική μουσική παραγωγή και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ημέρας απευθύνεται στους επαγγελματίες, που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music, ενώ τα βράδια οι πύλες της ανοίγουν για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...