Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2011

Και φέτος το καλοκαίρι, περιμένουμε πως και πως τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες για να γεμίσουν με μουσική τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού. Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, έρχεται και φέτος, από τις 20 Ιουνίου να δώσει χρώμα και ήχο στις βραδιές μας με άπαιχτες συναυλίες.




 Το Φεστιβάλ ξεκινά με Ελευθερία Αρβανιτάκη στη σκηνή του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου η Ελευθερία στήνει ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από μία παράσταση που κρατάει περίπου δυο ώρες. Το σενάριο, λίγο διαφορετικό από ότι το έχουμε συνηθίσει, μιας και οι μουσικοί στήνονται σε ημικύκλιο και η Ελευθερία στη μέση να μας ταξιδεύει με τη μελωδική φωνή της. 
Ημερομηνία: 20 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήριο: 18 €




Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι  Locomondo, το επταμελές σχήμα από την Αθήνα, που συνδυάζει στη μουσική του τις επιρροές από τους ήχους της Καραϊβικής με τον ελληνικό στίχο αλλά και στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση.
Στις ζωντανές τους εμφανίσεις δημιουργούν πάντα το συναίσθημα της γιορτής, μια γιορτή στην οποία κοινό και συγκρότημα μοιράζονται την εμπειρία της ζωντανής μουσικής.
Ειδικά φέτος, μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθεί στην καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» και στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων (www.streetpaper.gr), η οποία - αποφασισμένη να φορτώσει με πολλά γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού- αυτή την εποχή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Παρίσι, 21-28 Αυγούστου 2011).

Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Προπώληση Εισιτηρίων:  
Internet: www.locothes.eventbrite.com : 10 €
Public (Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 33) : 12 €
Ταμείο : 15 €


Το παγκοσμίως γνωστό έργο της παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας  του Lewis Carroll, "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας με τη μαγεία του Μαύρου Θεάτρου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Το έργο, εξιστορεί τη γνωστή ιστορία του παραμυθιού, απευθυνόμενο όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν ακόμη διατηρήσει μια παιδική ματιά.  Στο Μαύρο Θέατρο δεν υπάρχουν διάλογοι, υπάρχει παντομίμα, και όλα είναι δυνατά: Οι παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου, σε συνδυασμό με την παράλληλη προβολή που γίνεται, με υπερμεγέθεις μαριονέτες και τα εφέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίνουν σε αυτά τα απαιτητικά έργα μια μορφή ευκολοκατανόητη και ελκυστική ταυτόχρονα, καταφέρνοντας να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της φαντασίας, της μαγείας και του ονείρου. 
Ημερρομήνια: Πέμπτη 23 Ιουνίου
Προπώληση Εισιτηρίων: Πλατεία Αριστοτέλους, Ιανός, Metropolis, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr και τηλεφωνικά 2107234567

Κερκίδα: 18 €, παιδικό 10 €
Πλατεία Β’ θέσεις : 23 €, παιδικό 15 €
Πλατεία Α’ θέσεις : 28 €, παιδικό 20 €

 
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η πολύ γνωστή συνθέτιδα και στιχουργός, γνώστη στον περισσότερο κόσμο από την ''Πολίτικη Κουζίνα'', θα εμφανιστεί στην πόλη μας την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στη Μονή Λαζαριστών.
Με το βιολί της και την αγάπη της για την Πόλη, θα θυμηθεί μαζί μας τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις που την οδήγησαν στην “Πολίτικη κουζίνα”. Θα παίξει τις μουσικές που έντυσαν τις τουρκικές ταινίες “Babam ve Oglum” και “Ulak”, που βραβεύτηκαν.
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήριο: 20€/ 15€ το φοιτητικό




Μια μουσική γιορτή ετοίμασε για φέτος η Ελένη Τσαλιγοπούλου για τη Δευτέρα 27 Ιουνίου! Μια μουσική γιορτή στην οποία συμμετέχουν τραγουδοποιοί και μουσικοί που όλοι τους έχουν χαρακτηρίσει ανεξίτηλα το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι: Μελίνα Κανά, Μανώλης Λιδάκης, Γιώργος Ανδρέου, Κώστας Λειβαδάς, Ανδριάννα Μπάμπαλη και οι Mikro.
΄Ολοι τους ανταποκρίθηκαν ένθερμα στο κάλεσμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου γι΄αυτήν τη μοναδική βραδιά που θέλει να γιορτάσει όχι μόνο μια μοναδική μουσική πορεία αλλά και μια νέα αρχή, που εκφράστηκε για πρώτη φορά συνθετικά στο πρόσφατο άλμπουμ "Ταρίρα", όπου η Ελένη Τσαλιγοπούλου παρουσίασε τις πρώτες της συνθετικές απόπειρες με στίχους σπουδαίων δημιουργών.
Ημερομηνία: Δευτέρα 27 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήριο: 15€
Προπώληση: Public, Metropolis, www.showhat.gr, www.tickethour.com & 2111 805555


Την Τρίτη 5 Ιουλίου συνεχίζεται το Φεστιβάλ, με τους GRINDERMAN. Άγριο, πρωτόγνωρο, ωμό, ακατέργαστο rock. Η παρέα δημιούργησε τους Grinderman για να “δραπετεύσει από τα δεσμά των Bad Seeds”, και ο ήχος τους ακούγεται περισσότερο σαν συνέχεια της post punk περιόδου των Birthday Party. Κυκλοφόρησαν το 2007 το πρώτο τους album με τίτλο το όνομα τους και το 2010 το δεύτερο studio album τους Grinderman 2.
Ημερομηνία: Τρίτη 5 Ιουλίου
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 34 €
Τα επόμενα εισιτήρια κοστίζουν 38 €
Προπώληση: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880


Σε κουβανέζικους ρυθμούς θα κουνηθούμε την Τετάρτη 6 Ιουλίου με τους Buena Vista Social Club. Ο διεθνής Τύπος έκανε λόγο για το “φαινόμενο” της κουβανέζικης μουσικής, το οποίο προέβαλε παγκοσμίως τη χώρα, τους μουσικούς και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της.
Το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται και σήμερα μέσα από την αυθεντική Orquesta Buena Vista Social Club, τη 13μελή μπάντα, αποτελούμενη από τους Guajiro Mirabal, Barbarito Torres, Jesús “Aguaje” Ramos και μερικούς από τους πιο ταλαντούχους νέους Κουβανούς μουσικούς, όπως ο Carlos Calunga και ο Rolando Luna, έχει στο ενεργητικό της τεράστια μουσική παράδοση από κουβανέζικα όργανα αναπαράγοντας με τον καλύτερο τρόπο τους latin ρυθμούς (Son Montunos, Danzon, Cha Cha Cha, Boleros, Cuban Jazz) και την ατμόσφαιρα της Κούβας!
Ημερομηνία: Τετάρτη 6 Ιουλίου
Εισιτήριο: 30€ γενική είσοδος
Προπώληση: Metropolis (Τσιμισκή 33), Public (Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 33), Μονή Λαζαριστών/ Φεστιβάλ (τηλ. 2310 589200)



Το Φεστιβάλ ρίχνει αυλαία την Τετάρτη 13 Ιουλίου με τους Thievery. Οι Thievery Corporation εξερευνούν ξένες κουλτούρες με ορθάνοιχτα μάτια και ηχογραφούν τραγούδια που διηγούνται ιστορίες για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό θα κάνουν και στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, έχοντας στις αποσκευές τους και το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους με τίτλο Culture of Fear. 
Ημερομηνία: Τετάρτη 13 Ιουλίου
Εισιτήριο: 35€ γενική είσοδος
Προπώληση: Metropolis, Public, Ticket House και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...