Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αναζητούνται τουρίστες για την Ελλάδα!

Ο τουρισμός στην Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και συγκεκριμένα στη Βορεια Ελλάδα, μιας και τα μέτρα λιτότητας κάνουν πολλούς Έλληνες να το ξανασκεφτούν αν θα κάνουν διακοπές και κυριότερα αν θα διανυκτερεύσουν σε μια περιοχή ή οχι. Η πτώση στην τουριστική κίνηση συνδέεται άρρηκτα με την κρίση στην Ελλάδα, καθώς επισκέπτες από το εξωτερικό ακυρώνουν τα ταξίδια τους προς τη Βόρεια Ελλαδα, θεωρώντας ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη, επηρεαζόμενοι από τις εικόνες των επεισοδίων στην Αθήνα, οι οποίες κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Δηλώσεις από τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων Χαλκιδικής Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αθηνών-Αττικής, το επιβεβαιώνουν πάραυτα. Οι Έλληνες πηγαίνουν διακοπές αυθημερόν, για να κάνουν το μπάνιο τους, χωρίς να διανυκτερεύουν.  
Οι διανυκτερεύσεις είναι μειωμένες κατά 15% σε σχέση με πέρσι και δεν υπάρχει ζήτηση για τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής. Ενα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι ότι ξενοδόχοι, κυρίως  ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων, δεν έχουν πληρωθεί για το 2009 και το 2010 για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, τα οποία επιπλέον έχουν μειωθεί. Αναμένεται ακόμη να δούμε το κατά πόσο ο τουρισμός μας έχει επηρεαστεί από τη σύγχρονη χούντα που ζούμε, αλλά για την ώρα τα πράγματα δείχνουν ζοφερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...