Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πεζοδρομείται η Λεωφόρος Νίκης?

Τι θα λέγατε στην πρόταση η Λεωφόρος Νίκης να είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα τα Σαββατοκύριακα και να μετατρέπεται σε απέραντο πεζόδρομο? Όχι, δεν είναι όνειρο. Είναι η νέα πρόταση που θέλει να εισηγηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης.
"Από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και τις 8 το βράδυ της Κυριακής, τα σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου, η Λεωφόρος Νίκης να μετατραπεί σε πεζόδρομο", αυτή είναι η πρόταση του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Κυκλοφορίας, Στάθμευσης και Οδικής Σήμανσης Θεσσαλονίκης.
Η πεζοδρόμηση θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου, εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης -το οποίο θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 4 Ιουλίου-, αλλά και από την Τροχαία Θεσσαλονίκης. Έτσι, εφόσον δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, από το Σάββατο 9 Ιουλίου είναι δυνατό να απολαύσουμε ένα διαφορετικό κέντρο.
Η πεζοδρόμηση θα ξεκινά αμέσως μετά τη συμβολή της λεωφόρου Νίκης με τη Βενιζέλου, ώστε τα οχήματα που έρχονται από τα δυτικά και κατευθύνονται ανατολικά να μπορούν να στρίβουν αριστερά στη Βενιζέλου και στη συνέχεια δεξιά στη Μητροπόλεως, ώστε να φεύγουν από το κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...