Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Θεσσαλονίκη- Αθήνα με 9 ευρώ!

Με 9 ευρώ θα μπορούν να ταξιδεύουν οι επιβάτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη από τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Προσφορές στους επιβάτες που αγοράζουν τα εισιτήρια τους από το διαδίκτυο. Αρχίζει να εφαρμόζεται και η υπηρεσία τρένο-ταξί.
Παράλληλα, την ίδια περίπου περίοδο, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η νέα υπηρεσία τρένο-ταξί για ταξίδια στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή αυθημερόν και ενιαίο μειωμένο εισιτήριο, που θα περιλαμβάνει το εισιτήριο και τη χρέωση του ταξί.
Η νέα εμπορική πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακολουθεί το πρότυπο των αερομεταφορών και στηρίζεται στην αρχή της επιβράβευσης των επιβατών που κάνουν εγκαίρως κρατήσεις εισιτηρίων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών, στο νέο πλέγμα δρομολογίων προβλέπονται τρένα έως και 400 θέσεων προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα προσφοράς φθηνών εισιτηρίων. Κάθε βδομάδα θα προσφέρονται τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια από Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τιμές από 9 έως 59 ευρώ.
Παράλληλα, ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας ΤΡΕΝΟ - ΤΑΞΙ. Συγκεκριμένα οι επιβάτες που ξεκινούν από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη και Βόλο προς Αθήνα και αντίστροφα θα μπορούν με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο να ζητούν να τους περιμένει ταξί και να τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό.
Η υπηρεσία θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου πιλοτικά για ένα τρένο που θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 5.15 το πρωί, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας στις 10.25 το πρωί με επιστροφή στις 4.15 ή στις 6.15 το απόγευμα από την Αθήνα.
Θα δίνεται δυνατότητα στους επιβάτες να ζητούν ταξί να τους παραλάβει από το σπίτι τους το πρωί, όπως και κατά την επιστροφή τους από τον σταθμό των τρένων προς το σπίτι τους. Το συνολικό κόστος τρένου και ταξί θα ξεκινά από 69 ευρώ μετ' επιστροφής για όσους διαμένουν στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή ειδικές εκπτώσεις και προσφορές θα έχουν οι επιβάτες που θα αγοράζουν εισιτήρια μέσω του διαδικτύου, ενώ μέσω του τετραψήφιου 1110 θα εκδίδονται σύντομα και εισιτήρια με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.
Να σημειωθεί ότι στους τέσσερις μήνες εφαρμογής των πωλήσεων μέσω του διαδικτυακού τόπου trainose.gr, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ, ενώ στόχος της εταιρείας είναι το Ίντερνετ να αποτελέσει το κύριο κανάλι πώλησης εισιτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...