Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

5th Thess International Short Film Festival

Ξεκίνησε από χτες το 5ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους "Thess International Short Film Festival" στον κινηματογράφο Αλέξανδρο. Θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και θα προβληθούν συνολικά πάνω από 100 ταινίες.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μ.Μ. της Θεσσαλονίκης ανέβασε πιο ψηλά τον πήχυ της κινηματογραφικής ποιότητας στις μ.μ. ταινίες, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά έργα δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο. Από 28 χώρες και 388 έργα, διαλέχτηκαν 134 με αυστηρά κριτήρια, προκαλώντας τους σινεφίλ θεατές να χειροκροτούν το κάθε έργο πού προβάλλονταν.
Εκτός των εξαιρετικών ατομικών συμμετοχών, όπως το BUTTERFLY CIRCUS, VOYAGE AUTOUR DE MA CHAMBRE, BANQUET UNDER WATER, ONA, ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, VAHETUS, TEMPLAR, FLAT LOVE και πολλών άλλων πολυβραβευμένων έργων (ΟΣΚΑΡ, ΣΕΖΑΡ κτλ) ,το κοινό εντυπωσιάστηκε από τα ειδικά αφιερώματα στο Φεστιβάλ Βρυξελλών, στην uniFRANCE, την πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα του SEXY INTERNATIONAL PARIS FILM FESTIVAL, ENCOUNTERS FESTIVAL, ATHENS SHORT FILM FESTIVAL PSAROKOKALO, όπως και τα ισπανικά KIMUAK και MADRID en CORTO/MAILUKI.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις της επιτροπής με σκηνοθέτες και σινεφίλ, καταλήξαμε στην βράβευση 12 ελληνικών ταινιών και 12 διεθνών συμμετοχών. Το TISFF διαφωνώντας με την συνήθη βράβευση 1ο ,2ο κτλ., θεωρεί πιο δίκαια την βράβευση 10-12 ταινιών πού αφήνουν ένα έντονο στίγμα στο μ.μ. σινεμά ενώ όλα τα έργα τού φετινού φεστιβάλ χειροκροτήθηκαν από τους ενθουσιασμένους σινεφίλ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...