Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Θα 'βρέξει' λουκουμάδες με μέλι!!!

Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.


Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως επίδειξη τρύγου, ενημέρωση των καταναλωτών για τα προϊόντα κυψέλης, τη διατροφή, τις αλλεργικές αντιδράσεις, βίντεο - παρουσιάσεις για τη ζωή των μελισσών κ.ά. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αμιγείς κατηγορίες ελληνικού μελιού, γύρη, βασιλικό πολτό, ποτά και καλλυντικά από μέλι και άλλα προϊόντα κυψέλης.

Από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα γίνει ενημέρωση των μικρών μαθητών που θα επισκεφτούν τη γιορτή με το σχολείο τους.

Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Γιορτής Μελιού.

Παρασκευή 14/10/2011

9:00-12:00 Ενημέρωση παιδιών δημοτικών σχολείων για τις μέλισσες από προσωπικό του Α.Π.Θ.

18:00 Τελετή έναρξης. Χαιρετισμοί

19:00 Ομιλία για το μέλι από τον Καθηγητή του Α.Π.Θ., Ανδρέα Θρασυβούλου

Σάββατο 15/10/2011

19:00 Αλλεργικές αντιδράσεις από μέλισσες και σφήκες. Ομιλία από τον Ιατρό Δρ. Ιωάννη Σιδηρόπουλο, ειδικό Αλλεργιολόγο, Διευθυντή του ΕΣΥ.

20:00 Μουσικό Σχήμα Δημοσθένη Σπανουδάκη

Κυριακή 16/10/2011

19:00 Η διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας. Ομιλία από τη Δρ. Χρύσα Τανανάκη, Λέκτορα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και τη 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3) από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 και ώρες 9.00 με 22.00.

Η φετινή γιορτή θα είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα διατροφής και στη διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...