Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Thessaloniki Food Festival


Μάγειρες και ζαχαροπλάστες, Θεσσαλονικείς και μη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας ξεναγούν στον κόσμο της γαστρονομίας, παρουσιάζοντας τοπικά εδέσματα και λιχουδιές από άλλα μέρη της χώρας και από το εξωτερικό στο πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας (Thessaloniki Food Festival) που πραγματοποιείται ποτέ στην πόλη.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές αλμυρές και γλυκιές λιχουδιές της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδος καθώς και άλλων χωρών και να πιουν κρασί και τσίπουρο από τα αμπέλια της Μακεδονίας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του δήμου που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, με αρώματα και γεύσεις να πλημμυρίζουν τα εστιατόρια, τα ουζερί, τα ζαχαροπλαστεία, τα καφέ, τις κουζίνες και τις πλατείες της πόλης. Η αυλαία του Thessaloniki Food Festival θα πέσει το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, θέτοντας υπό την αιγίδα του την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», που εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνεται στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται με τη δράση Gastronomy - Symbiosis? στο πλαίσιο της «15ης Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου». Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας δράσης, εννιά νέοι chef θα ρίξουν μια «μελλοντολογική» ματιά σε εδέσματα της πατρίδας τους (Λίβανος, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη, Κόσσοβο, Άγιος Μαρίνος), θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό, θα μοιραστούν την αγάπη τους για την κουζίνα της πατρίδας τους με το κοινό της πόλης σε ένα μεγάλο μαγειρικό πάρτι.

Θα ακολουθήσει ένας μήνας με ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη, όπως:

  • Έκθεση τοπικών προϊόντων

  • Street food στη Θεσσαλονίκη

  • Παιδιά & γεύσεις

  • Thessaloniki Food Festival στα Μουσεία και στις βιβλιοθήκες

  • Τα Μονοπάτια της Γεύσης στη Θεσσαλονίκη

  • Γευστικά Σταυροδρόμια

  • Cooking masterclasses με γνωστούς chef

  • Παράλληλες εκδηλώσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, deli, κάβες, δρόμους, συνοικίες κλπ.

Πληροφορίες: 2310 877912, foodfestival@thessaloniki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...