Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Είσαι Θεσσαλονικιός/α? Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την πόλη σου!

Αν η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι θετική, τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει. Η 1η δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να πραγματοποιήσει δωρεάν ξεναγήσεις και περιπάτους για τους δημότες της πόλης, σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης, για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2011.



Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των δημοτών με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της πόλης τους, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 24 ξεναγήσεις, οι οποίες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο και Κυριακή 11:00 πμ. - 13:30 μμ., σε ομάδες των 30 περίπου ατόμων, με εκκίνηση του περιπάτου από συγκεκριμένο σημείο και με συνοδεία ξεναγού.

Οι ξεναγήσεις θα είναι επαναλαμβανόμενες και αναφέρονται σε πέντε θεματικές ενότητες, τον Ρωμαϊκό, Βυζαντινό, Εβραϊκό, Οθωμανικό περίπατο και τη Ρωμαϊκή Αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310268782 της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και στις υπεύθυνες προγράμματος, Κ. Ασβεστά και Μ. Βογιατζόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...