Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Η συγγραφέας του "Νησιού" στη Θεσσαλονίκη

Η Βικτόρια Χίσλοπ, μετά το Νησί που αγαπήθηκε πολύ και έγινε και επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, έρχεται με ένα νέο βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Το Νήμα».Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία πίστης και αγάπης για όλους τους ανθρώπους και τους τόπους που μας προσδιορίζουν.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:00 στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» (Πλατεία Αριστοτέλους 10). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, Διευθυντής του περιοδικού Soul και ο Λέων Ναρ, Δρ. Φιλολογίας στο ΑΠΘ και συγγραφέας.


Περίληψη του βιβλίου
Θεσσαλονίκη, 1917. Την ώρα που γεννιέται ο Δημήτρης Κομνηνός, μια πυρκαγιά σαρώνει την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ζουν πλάι-πλάι. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων που θα αλλάξουν για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς ο πόλεμος, ο φόβος και οι διωγμοί αρχίζουν να διχάζουν τους κατοίκους της. Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Έχοντας χάσει τη μητέρα της μέσα στο πανδαιμόνιο της φυγής, βρίσκεται μόνη της πάνω στο πλοίο προς έναν άγνωστο προορισμό. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...