Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Το Κυνήγι του Ελεύθερου Βιβλίου

(Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στο kinigivivliou@gmail.com μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.)

Πού μπορεί να συναντιέται το βιβλίο, η ανάγνωση, η πόλη και ο κόσμος της, το internet και το BookCrossing; Την απάντηση θα τη ...δώσεις εσύ, σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού με θέμα όλα τα παραπάνω και πρωταρχικό άξονα τη διαδικασία του BookCrossing. Σε μπερδέψαμε;
H oμάδα των BookCrossers Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Ομίλου UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης ετοιμάζει ένα διαφορετικό Σάββατο στην πόλη. Στις 3 Δεκεμβρίου, από το μεσημέρι ως το απόγευμα, θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις μέρος στο Κυνήγι του Ελεύθερου Βιβλίου και να διαγωνιστείς σε ένα παιχνίδι πόλης που η πορεία του θα ακολουθήσει την πορεία της καταγραφής και απελευθέρωσης ενός βιβλίου μέσω του BookCrossing.

Κρυμμένα βιβλία, περίεργοι αναγνώστες, γρίφοι, ιδιαίτερες δοκιμασίες για να πάρεις το επόμενο στοιχείο και 12 ομάδες που θα λάβουν μέρος σ’ ένα κυνήγι που θα εξελιχθεί από τη Λεωφόρο Νίκης έως την οδό Αγ. Δημητρίου και από το Βασιλικό Θέατρο ως το Σταθμό των τραίνων, θα καταλήξουν σ’ ένα μεγάλο πάρτι, μόλις βρεθεί ο θησαυρός, στο οποίο θα γίνει και η απονομή των δώρων στους νικητές!


Φιλικά,
Η ομάδα BookCrossers Θεσσαλονίκης
Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης————————————————————————————————

Τι είναι το BookCrossing; Είναι η πρακτική του να αφήνεις ελεύθερο ένα βιβλίο που δεν θέλεις να μαζεύει σκόνη στη βιβλιοθήκη σου, με σκοπό να βρεθεί από ένα νέο αναγνώστη, να διαβαστεί και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερο ξανά ώστε ο κύκλος του βιβλίου να συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...