Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Πόλη των Χριστουγέννων!

Το γιορτινό παραμύθι αρχίζει από 1η Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και έως τις 8 Ιανουαρίου το «μαγικό κουβάρι» θα ξετυλίγεται στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Διεθνούς Εκθέσεως. Λαμπερά σκηνικά, χαρούμενη ατμόσφαιρα, δράσεις και θεάματα θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους για 39 μέρες σε ένα χώρο 16.000 τετραγωνικών μέτρων.

Θα διοργανωθούν τρία, μοναδικά για την Ελλάδα, γεγονότα:

Η  Χιονόσφαιρα θα είναι μία τεράστια μπάλα  100 m² από διαφανές υλικό. Μέσα στη χιονόσφαιρα θα δημιουργηθούν συνθήκες κρύου ενώ μηχανές τεχνητού χιονιού, σκηνικά και φώτα θα προσφέρουν μία μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία για τους μικρούς επισκέπτες που θα μπαίνουν μέσα.

Η Χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις περισσότερες ευχές στον κόσμο! Στόχος: 1500 ευχές σε μία κάρτα 10 τ.μ. Επί 39 ημέρες όλοι οι επισκέπτες του Πάρκου θα βοηθήσουν τους διοργανωτές να διεκδικήσουν το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness.

Η συνάντηση και επίδειξη των αντιπροσωπειών ομάδων χόκεϊ που θα γίνει στο εσωτερικό παγοδρόμιο του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα είναι ένα ακόμα γεγονός που θα προσελκύσει το κοινό και τα μέσα μαζική ενημέρωσης.

Επιπλέον, τα παιδιά και οι γονείς τους θα μπορούν να γνωρίσουν τον Αϊ Βασίλη στο φιλόξενο σπίτι του, να κάνουν βόλτες με καρουζέλ, τρενάκια και συγκρουόμενα παιχνίδια, καθώς και να αγοράσουν λιχουδιές και χειροποίητα είδη από την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά.

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες του σχεδίου «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους.

Εκτός όμως, από τη ΔΕΘ, τις πύλες του θα ανοίξει και φέτος το «Χωριό του Αϊ Βασίλη» στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού του Μύλου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα σε ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό, να παίξουν και να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες.



Με το εισιτήριο εισόδου: 2,5€ ομαδικό (από 4 άτομα και πάνω), 2,0€ παιδικό και 3€ ατομικό, όλες οι παραπάνω δράσεις και θεάματα είναι χωρίς χρέωση, εκτός από το Παγοδρόμιο (8€/ώρα) και το Fun Park -Carousel, τρενάκι κλπ- (2€/παιχνίδι). 
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, για την έκθεση του και τις δράσεις του και μόνο για τις ημέρες και ώρες που είναι ανοιχτό το Πάρκο, θα έχει είσοδο με ειδική τιμή: 1€/άτομο (από 4€ που είναι κανονικά).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...